Известие

Collapse
No announcement yet.

След смяна на термостата пак седи на 65-70 ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• След смяна на термостата пак седи на 65-70 ?

Здравейте ,
    миналата седмица смених термостата понеже по думи на "майсторте" от Динекспрес колата и градско и извън трябвало да държи 90 градуса , а мойта на магистралата държеше 60 - 65. Сега след смяната пак не качва повече от 65 - 70 градуса. Днес ходих да ги питам защо така , а те казаха че било НАПЪЛНО нормално , защото било студено времето пък и съм си бил пуснал парното. Е какво на студено ли да седя? Кажете според вас това нормално ли е или има нещо нередно ?
    Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

има нередно ходи им чупи главите на тия кретени
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

еми повече пе ходи във динекспрес да ти ремонтират колата моита също държеше не повече от 65 градуса извън градско но сега като си смених термостата и като загрее държи малко под 80 извън града а във града няколко градуса отгоре
      АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

valjo е прав освен че са некадърници ами и нищо не разбират ако могат ще те одерат яко
        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

я се пак повери датчика дали показва вярно

иначе няма такъв филм че с парно държи по-малко и т.н.
          ако темчп наистина е такава иди ги бий
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Re: След смяна на термостата пак седи на 65-70 ?

Първоначално публикувано от Крум
            ... Днес ходих да ги питам защо така , а те казаха че било НАПЪЛНО нормално , защото било студено времето пък и съм си бил пуснал парното. ...
            Ако е в градски цикъл и на много къси разстояния, то тогава с/без парно се усеща осезателна разлика във времето за загряване и наистина дига по-бавно при отворено парно. Но на извънградско би трябвало да си дигне и да държи номиналната температура, ако ще да е -40 навън.
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Батка тия майстори нещо са те качили на шейната много яко, както казва търтея, тва с парното е пълна глупост, все пак не караш Жигулка, на която и пуснаш парното за да не прегрее . Кой знае тия левундери скакъв термостат са те прецакали.Ходи и ги изкърти

Comment

И при мен си държи така - 60-65, гадско/извънградско и на магистрала със 160. Само в задръстване 1-2 пъти съм стигал до 90. Обясних в сервиза, майсторът вика правихме диагностика, термостатът е ок, нямал нужда от смяна и не може да обясни защо аз виждам 65 градуса
                Alfa 156 1.8 TS, '99

Comment

Първоначално публикувано от viliivanov
                  ..... както казва търтея, тва с парното е пълна глупост, все пак не караш Жигулка, на която и пуснаш парното за да не прегрее . Кой знае тия левундери скакъв термостат са те прецакали.Ходи и ги изкърти
                  Ма той търтея каза и друго

Първоначално публикувано от търтей
                  я се пак повери датчика дали показва вярно

иначе няма такъв филм че с парно държи по-малко и т.н.
                  ако темчп наистина е такава иди ги бий
                  155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

то се тая. Имам предвид че тая кола не е с технология от преди 40 години...

Comment

А тоя теростат те ли ти го продадоха или ти си го купувал от другаде ?
                      Щото май няма какво толкова да объркат при смяната и остават няколко варианта.
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

днес си поръчах термостат от ФИАТ сервиз хасково ,казаха че по каталог излизат 2 термостата казах им номера на рамата пак не могат да ми кажат кой от двата да взема , сега 6те свалям моя да го гледат но каква е гаранцията 4е 6те разберат кой да ми дадат дайте съвет?
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD `99 ex, new GTV 2.0 '97

Comment

като го видят ще разберат
                          въпросът е дали си с 1 или 2 датчика на термостата
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

е как може при положение че знаят , номера на рамата , двигателя и годината да не знаят с колко датчика съм?
                            Alfa Romeo 156 2.4 JTD `99 ex, new GTV 2.0 '97

Comment

eее нали Ви казах как да разберете термостата дали седи отворен или горе- долу на каква темп отваря

моята кола 156 2.0 седеше на 60 малко повече 65 да е макс, и викам лятото може да си е така, от де да знам, щото на другата ми кола, лете, зима, градско, една идея под 90 и не мърда, но на последната среща в студенски град, студ нема и парно и колата за 15км не дигна повече от 70 даже в задръстване едвам, и после пипнах маркуча към радиатора еми беше топъл, ясно, на др. ден я запалих и затоплят едновременно, ето това е отворен термостат, смених го в събота, запалих колата и чакам, загрява маркуча,но към радиатора е студен, чудесно затворен е, и малко преди 90 може би на 86-88 отвори, стигна 89-90 и падна на 88 някъде и това е
                              sigpic
                              ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                              0889 636 093

Comment

Working...
                              X